Flink besparen op uw autoverzekering? dat kan bij Ikvergelijk!

By  |  0 Comments

Bespaar simpel en eenvoudig op uw autoverzekering

Verzekeringen zijn een onderwerp waar de meeste mensen zich niet dagelijks mee bezighouden. Toch kan het lonen om af en toe uw verzekeringen door te lichten. Vaak is er een mogelijkheid om elders een voordeliger product te kiezen.vergelijkenautoverzekeringen Of ontdekt u een verzekering met een betere dekking dan uw huidige. Schaft u een andere auto aan? Dan is het een goed moment om eens te shoppen voor uw nieuwe verzekering. Maar ook als u van plan bent nog een aantal jaren door te rijden in uw huidige auto kan het lonen om eens een vergelijking te maken op onze website.

Schadevrije jaren
Bij de meeste autoverzekeringen krijgt u korting als u schadevrij rijdt. Vaak neemt deze korting toe wanneer het aantal schadevrije jaren toeneemt. Heeft u al veel schadevrije jaren opgebouwd? Dan loont het om voor zo’n verzekeraar te kiezen.

U heeft dan kans op een maximale korting van wel 80 procent! Als beginnend bestuurder is het raadzaam om naar andere mogelijkheden te kijken. Er zijn ook verzekeringen waarbij het aantal schadevrije jaren van minder invloed is op de hoogte van de premie. Bekijk ze hier om te zien welke het beste bij u past.

Autoschade
Bij de meeste verzekeraars heeft u wat betreft autoverzekering drie keuzes: WA, WA met beperkt casco-dekking en WA met volledig casco-dekking. In Nederland is het verplicht om uw auto op z’n minst WA verzekerd te hebben. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Beschadigd u met uw auto eigendom van iemand anders?

Dan zal uw autoverzekeraar in de meeste gevallen de schade aan benadeelde vergoeden. Naast de WA-dekking kunt u aanvullende dekkingen kiezen. Bij beperkt casco-dekking zijn onder andere diefstal- en brandschade aan uw eigen auto verzekerd. De volledig casco-dekking is nog uitgebreider: hieronder vallen bijvoorbeeld ook schades die u zelf veroorzaakt heeft. Welke dekking u kiest hangt af van onder andere de leeftijd van de auto en uw eigen financiële situatie.

Aanvullende verzekeringen
De meeste autoverzekeringen zijn uit te breiden met persoonsverzekeringen. Vindt u het belangrijk dat uw passagiers zijn verzekerd in geval van letselschade? Dan is het aan te raden uw autoverzekering uit te breiden met bijvoorbeeld een ongevallen inzittendenverzekering. Ook een autorechtsbijstandsverzekering kan een nuttige aanvulling zijn.

Als u wordt aangereden zal de rechtsbijstandverzekeraar in dat geval de schade voor u indienen bij de verzekeraar van de tegenpartij. Zo wordt u veel werk uit handen genomen. Let er hierbij wel op dat u niet dubbel verzekerd bent. Heeft u een (gezins)rechtsbijstandsverzekering? Daarin is in de meeste gevallen het verkeersrisico al meeverzekerd. U hoeft in dat geval dus niet nog een aparte verzekering voor de auto af te sluiten.

Overstappen loont
Af en toe overstappen kan financieel lonend zijn. Veel verzekeraars proberen u over de streep te trekken met een eenmalige korting die aardig kan oplopen. Daarnaast is het meestal voordelig om al uw schadeverzekeringen onder te brengen bij één verzekeraar, omdat u dan pakketkorting kunt verwachten.
Neem even de tijd en vergelijk de voorwaarden en premies van autoverzekeringen via onze website. Vergelijken en overstappen loont!