Makkelijker financieren met overheidsregelingen

By  |  0 Comments

Verschillende overheidspotjes kunnen u helpen met sterke duw in de rug.

Wist u dat de overheid u uitkomst kan bieden als uw bedrijf te lijden heeft onder de economie? Als uw bedrijf vanwege algemene ontwikkelen, zoals de recessie, in lastig vaarwater terecht is gekomen, is de kans groot dat u behoefte heeft aan krediet. Dit krediet kunt u namelijk gebruiken om het hoofd boven water te houden en te blijven ontwikkelen. Stilstand is achteruitgang, dus ontwikkeling is juist in moeilijke tijden van levensbelang.

Alles over overheidsregelingen
De overheid heeft verschillende regelingen die u kunnen helpen om krediet af te sluiten. Zo maakt u een eerlijke kans om uw aanvraag voor een lening rond te krijgen. U kunt een bedrag lenen wat substantieel bijOverheidsregelingen kan dragen aan innovatie in uw bedrijf: minimaal 35.000 euro. Bovendien zijn de afspraken over het krediet vaak gunstiger dankzij de overheidsregeling. De rente kan bijvoorbeeld wat omlaag. Dat kan doordat de overheid deels garant staat voor uw lening. FTGN Overheidsregelingen bekijkt samen met u wat de mogelijkheden zijn om krediet af te sluiten onder een aansluitende overheidsregelingen. Dat doet FTGN samen met een partner die expert is op het gebied van de regelingen.

Wat zijn voorwaarden om in aanmerking te komen voor een overheidsregeling?
Een overheidsregeling voor financiering van uw bedrijf is niet voor ieder geval weggelegd. De financiering van deze regeling komt uit het MKB+ innovatiefonds. Dat betekent dat kleine bedrijven niet in aanmerking komen. Het gaat dan ook om een lening van tenminste 35.000 euro. Daarnaast is het essentieel dat het krediet ingezet wordt voor innovatie en niet om bijvoorbeeld personeel uit te betalen. De regeling is geldig in verschillende sectoren. Te weten:

  • Facilitaire dienstverlening
  • Industrie en productie
  • Groothandel en detailhandel
  • Logistiek en transport
  • Architectuur en bouw
  • Zakelijke dienstverlening en IT

 

Borgstellingskrediet
Borgstellingskrediet is een type financiering waarbij de overheid borg staat voor de lening. Dat maakt het makkelijker om een overeenkomst voor krediet af te sluiten. Dit is speciaal geschikt voor bedrijven die niet over het benodigde onderpand voor de lening bezitten, zoals vastgoed, en daardoor een kredietverstrekker onvoldoende zekerheid bieden. Bedrijven met maximaal 250 werknemers komen in aanmerking. De jaaromzet mag maximaal 50 miljoen euro zijn, of uw balans mag maximaal 43 miljoen euro zijn.

Groeifaciliteit
Met de regeling groeifaciliteit kunt u een lening afsluiten voor een situatie die risicodragend vermogen vereist. Voorbeelden zijn uitbreiding naar het buitenland en een bedrijfsovername. De overheid helpt uw bedrijf bij het aantrekken van het vermogen.

Garantie ondernemersfinanciering
Bij deze regeling staat de overheid garant voor 50% van de lening. De looptijd is maximaal 8 jaar. Ondernemersfinanciering met garantie is geschikt voor de grotere financieringskwesties. Het betreft leningen vanaf 1,5 miljoen euro.