Voor een gedegen facturatie Software

By  |  0 Comments

De beste facturatie software van heel Nederland

 

Bedrijven hebben een grote verantwoordelijkheid naar hun klanten toe, wat betreft het correct opstellen van de facturen. Een factuur bestaat namelijk niet zomaar uit wat gegevens, die de verkopende partij belangrijk vind te vermelden. Er worden zeer strikte regels nageleefd bij het samenstellen van een correcte factuur. Facturatie Nederland

Deze regels zijn bepaald door de Belastingdienst en dienen te worden geïmplementeerd voor een correcte afhandeling. Zeker voor hun zakelijke klanten is het belangrijk dat, de facturen over alle juiste gegevens beschikt. Indien deze niet in orde zijn, dan zal de Belastingdienst de factuur ongeldig verklaren voor Btw-teruggave. Het gebruik van de juiste software voor deze taak zal dan ook een goede impuls zijn voor ieder bedrijf.

 

Waarom facturatie software gebruiken

Het handmatig verwerken van alle gegevens is een tijdrovende klus en kost daardoor een heleboel geld.

Een Facturatie dashboard bewaakt het hele administratieve verkoop proces en zorgt voor een constant overzicht van alle verkoopgegevens met minimale inspanning. Alle stappen worden grotendeels geautomatiseerd, van het opslaan van klantgegevens tot het verzenden van de administratieve correspondentie. Door de lage leercurve is deze software geschikt voor iedereen en zal een heleboel tijd en dus geld besparen. Het complete administratieve verkoop proces is eenvoudig uit te voeren.

 

Het proces automatiseren

Het begint met het opstellen van een offerte voor de klant. Door de klantgegevens toe te voegen aan het systeem, kan er automatisch een offerte worden gegenereerd aan de hand van de gekozen producten. Vervolgens kan deze worden geprint, of verzonden via mail. Na acceptatie van de klant, kan de offerte worden omgezet in een pro forma, of order. Deze kunnen op hun beurt ook weer worden geprint, of verzonden via mail. Ook kan het systeem automatisch attenderen op het verstrijken van de geldigheidstermijn van de offerte. Na acceptatie van de klant kan de order vervolgens worden uitgeleverd. Een factuur en eventueel pakbon kunnen bij de producten worden gesloten. Bij het achteraf betalen van de factuur kan aan de hand van de kalender functie worden bijgehouden welke bedragen er nog open staan en kunnen er automatisch betalingsherinneringen en aanmaningen worden verzonden.

Belangrijkste voordelen

Er kleven een heleboel belangrijke voordelen aan het gebruik van dit product. Zo bespaart het een heleboel kostbare tijd door het automatiseren van taken. Het creëert een professioneel overkomen naar klanten toe door punctualiteit en het gebruik van de huisstijl binnen alle correspondentie. En het zorgt voor een gezondere financiële situatie voor het bedrijf door een duidelijk overzicht van alle processen.